logo

Op 11 november 2012 is de debuut-CD van ÆroDynamic/Harma Everts uitgekomen: The Garden with Countless Windows. 

Deze CS is beschikbaar voor 15 euro + verzendkosten. De CD is te bestellen door contact op te nemen via het contactformulier.

IMG_0978

The Garden with Countless Windows

In de dromerige setting van het gedicht Rodia=SO2H4 van Nikos Egonopulos, voorziet de ‘garden with countless windows’ in een realiteit waarin de contrasterende elementen van een onmogelijk, surrealistisch landschap contact met elkaar kunnen maken, en interactie kan plaatsvinden. Wanneer we door deze vensters kijken, ontdekken we een steeds veranderend landschap, vol van steeds weer veranderende verhalen.

Verandering, een onafwendbare aanwezigheid in onze levens en in die van onze voorouders, is een universeel thema in muziek en poëzie door de eeuwen heen. Verandering is ook de rode draad in het verhaal dat op deze opname verteld wordt, soms vermomd als de klacht van een verliefde ziel (Sus une fontayne – Ciconia), de beschrijving van een verschrikkelijke ramp (FACTA – Auvinen), of de jaarlijkse terugkeer van de lente (Balloons – Gaskill).

Verandering kan gewenst zijn, wanneer het iets toevoegt aan onze levens, of dat nu eer is (Resvellies vous – Dufay), compleetheid (Quam pulchra es – Power/Dunstable), of de uiterste ervaring van verandering in het onstaan van een nieuw leven (In the alchemy of the world’s dream – Arnhold). Verandering wordt echter ook gevreesd wanneer het de gedaante aanneemt van zwakheid, door of het confronteren van het onbekende (Sotto l’imperio – Da Bologna). Onze kwetsbaarheid wordt onthuld, en we wenden ons tot machten die sterker zijn dan wijzelf, en we zoeken bescherming (Stella maris, Sub tuam protectionem – Dunstable).

Luister naar enkele fragmenten van de CD op de Videopagina.
In onderstaande playlist vindt u enkele live-opnames van concerten.

[mp3playlist]

Language

Navigation

About

Harma Everts is a Dutch singer, who specializes in both old (medieval, renaissance and baroque) and contemporary classical music. For bookings and demo's of Harma Everts and/or AeroDynamic, please send a message via the contact form.

Search